Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Ρουσφέτι – Εμπόριο τάφων

Έχει δημοσιευτεί στις εφημερίδες «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» και «Νέοι Στόχοι» αθρόα πώληση τάφων τριετούς ταφής, τάφους δηλαδή που οι νεκροί παραμένουν μέσα σε αυτούς μία τριετία και στη συνέχεια γίνεται εκταφή των οστών. Οι πόντιοι δίνουν μεγάλη σημασία στην ταφή των νεκρών και όταν δεν έχουν οικογενειακό τάφο, συνήθως ζητούν παράταση της παραμονής του νεκρού για ένα εξάμηνο ή περισσότερα.
Φωτογραφία από δημοσίευση στην εφημερίδα "Νέοι Στόχοι"

Τα τελευταία χρόνια τη διαχείριση της Δημοτικής Επιχείρησης Νεκροταφείου έχουν δημοτικοί σύμβουλοι ποντιακής καταγωγής. Εύκολο το ρουσφέτι και η άγρα ψήφων.
Το Μενίδι όμως μεγάλωσε. Οι οικογενειακοί τάφοι έχουν πωληθεί, μερικοί σε ποντιακής καταγωγής κατοίκους της Καλλιθέας. Η ζήτηση είναι μεγάλη. Οι πιέσεις ακόμα μεγαλύτερες. Ένας τρόπος υπάρχει. Να πουληθούν τάφοι τριετούς ταφής. Αυτό έγινε. Στα μουγκά. Με υπογραφή του πρόεδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Νεκροταφείου και υπογραφή Δημάρχου. Ο αντιδήμαρχος περί τα οικονομικά έτριβε τα χέρια του. Ζεστό χρήμα στο ταμείο του Δήμου. Τη νομιμότητα θα κρίνουν οι αρμόδιοι.
Τώρα όμως τελειώνουν οι τάφοι τριετούς ταφής. Σε λίγο δε θα έχουμε τάφο να μας θάψουν. Μία είναι η πρόχειρη λύση. Επέκταση του Νεκροταφείου. Ο χώρος στάθμευσης των φορτηγών και απορριμματοφόρων του Δήμου γίνεται νεκροταφείο. Τη νομιμότητα και εδώ θα κρίνουν οι αρμόδιοι.

Φωτογραφία από δημοσίευση στην εφημερίδα "η Αδέμευτη των Αχαρνών"

Τιμής ένεκεν η νέα πτέρυγα θα ονομαστεί πτέρυγα Φωτιάδη. Άξιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: