Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Απολογισμός 2008 Δεύτερος άξονας. Τομέας Τεχνικών έργων και Υποδομών

____________________________________________________________________
Ως δεύτερο άξονα ο κ. Δήμαρχος θεώρησε τον Τομέα Τεχνικών Έργων και Υποδομών.
Αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της δεξαμενής ανάσχεσης όμβριων υδάτων στην περιοχή Αγ. Τριάδας με χρηματοδότηση 800.000€ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό κράτος. Δεν αναφέρθηκε όμως στην προηγούμενη δημοτική αρχή, που σχεδίασε το έργο και το ενέταξε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Στον απολογισμό του 2007 ο Δήμαρχος σημείωνε: «Κατασκευάστηκε η δεξαμενή ανάσχεσης της πλατείας Αγ. Τριάδος»
Κάθε χρόνο απολογισμός για το ίδιο έργο.

Τα παρακάτω καταχωρούνται για ενημέρωση του Δημάρχου αρχιτέκτονα – πολιτικού μηχανικού .
Με την απόφαση ΠΕΧΩΔΕ αρ. 52488/16-11-2001 (ΦΕΚ 18 B’) προβλέπεται ότι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι οικισμών (πλατείες, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια κλπ) πρέπει να διαμορφώνονται ή να ανακατασκευάζονται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται σε αυτούς η δυνατότητα πρόσβασης των ΑμεΑ. Επιβάλλεται δε η Ελεύθερη Ζώνη Όδευσης ενώ οποιαδήποτε εξυπηρέτηση (σήμανση, φύτευση, αστικός εξοπλισμός κλπ) τοποθετείται υποχρεωτικά εκτός της ελεύθερης ζώνης όδευσης.

Ορίζεται ως Ελεύθερη Ζώνη Όδευσης Πεζών η επιφάνεια του πεζοδρομίου που χρησιμοποιείται για τη συνεχή, ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία κάθε κατηγορίας πεζών, με ελάχιστο πλάτος 1,50μ. και ελάχιστο καθαρό ύψος 2,20μ. Στη ζώνη όδευσης πεζών συμπεριλαμβάνεται ο Οδηγός Όδευσης Τυφλών πλάτους 0,30-0,40μ. διαφορετικής υφής και χρώματος που στοχεύει στη καθοδήγηση και ασφαλή διακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης. Οι παραπάνω διαστάσεις θεωρούνται οι ελάχιστες επιθυμητές για τα νεοσχεδιαζόμενα πολεοδομικά συγκροτήματα και τα νέα ρυμοτομικά σχέδια, ενώ για τα υφιστάμενα ρυμοτομικά σχέδια προτείνεται:

α) για δρόμους πλάτους 12,00μ., ελάχιστο πλάτος πεζοδρομίου 2,05μ. στο οποίο περιλαμβάνονται 0,20μ. για αρχιτεκτονικές προεξοχές, 1,50μ. για ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών και 0,35μ. για την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και την κατασκευή κρασπέδου
β) για δρόμους πλάτους 9,00-12,00μ. υποχρεωτικό πλάτος 2,05μ.

γ) για δρόμους πλάτους 6,00-9,00μ. ελάχιστο πλάτος 1,50μ. (όσο και το πλάτος της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών )και επιθυμητό το 2,05μ.
δ) για δρόμους πλάτους μικρότερου των 6,00μ. η πεζοδρόμηση.

Στον απολογισμό του 2007 ο Δήμαρχος σημείωνε για τα πεζοδρόμια στην Αριστοτέλους : «Συντάχθηκε άμεσα μελέτη, το έργο δημοπρατήθηκε και ήδη έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι και άμεσα ξεκινάει η κατασκευή για το υπόλοιπο τμήμα». Στον απολογισμό του 2008 ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή πεζοδρομίων στη μια πλευρά της οδού Αριστοτέλους. Δεν ανέφερε ότι στην πλευρά αυτή λείπει το τμήμα του πεζοδρομίου στο κομμάτι της οδού Κύπρου κοντά στις γραμμές. Και ας ρωτάει ο κ. Γεροντίδης το δήμαρχο αν θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο το κομμάτι αυτό. Ο νυν Δήμαρχος αφήνει τα θέμα αυτό στον επόμενο Δήμαρχο!! Το 2007 είχε γίνει σχόλιο για την κατασκευή των πεζοδρομίων (πατήστε εδώ)

Μερικές φωτογραφίες από την κατασκευή των πεζοδρομίων. Έχουν κατασκευαστικά αυτά τα πεζοδρόμια καμία σχέση με τις προδιαγραφές του νόμου;

Η κατασκευή των πεζοδρομίων επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσα από το πρόγραμμα «Θησέας» με Προϋπολογισμό Ένταξης: 587.500,00 € και Οριστικός Προϋπολογισμός: 587.500,00 €, ενώ στην σχετική πινακίδα διαφήμισης του έργου αναγράφεται το ποσό 892.500 €. Είναι για διαπλάτυνση και ανακατασκευή πεζοδρομίων στις οδούς Αριστοτέλους και Πάρνηθος. Στην Αριστοτέλους δεν έγινε διαπλάτυνση, ενώ στην Πάρνηθος έληξε με την έναρξή της.
Κάτι δεν πάει καλά με τα ποσά των έργων, για τους αγωγούς ομβρίων. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών δόθηκαν για τον αγωγό στις Οδούς Λαθέας & Πλήθωνος Γεμιστού

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΛΑΘΕΑΣ ΚΑΙ ΠΛ. ΓΕΜΙΣΤΟΥ
Προϋπολογισμός Ένταξης: 703.642,25
Οριστικός Προϋπολογισμός: 356.973,78
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΛΑΘΕΑΣ ΚΑΙ ΠΛ.ΓΕΜΙΣΤΟΥ
Προϋπολογισμός Ένταξης: 1.093.090,50
Οριστικός Προϋπολογισμός: 673.796,00

Ο Δήμαρχος μίλησε για έργο αξίας 550.000 €. Ποιο είναι το σωστό;

Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των καταυλισμών. Μετά τις εκλογές στους καταυλισμούς εγκαταστάθηκαν ρουσφετολογικά οικογένειες που δεν ήταν σεισμόπληκτες. Δέκα χρόνια μετά το σεισμό του 1999 δεν έπρεπε να υπάρχουν καταυλισμοί. Θα έπρεπε να έχει γίνει προσπάθεια για την τακτοποίηση των οικογενειών, κυρίως παλιννοστούντων, σε προγράμματα μετεγκατάστασης, όπως και σε ΡΟΜΑ. Κατά πληροφορίες στο στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ στη γειτονιά των εγκαταστάσεων της Αστυνομίας κυριαρχεί η παραβατικότητα! Δεν είναι αλήθεια αυτό που είπε ο κ. Δήμαρχος για την απομάκρυνση των καταυλισμών, όταν εξακολουθούν να υπάρχουν καταλύματα στην περιοχή του ΠΛΑΤΩΝΑ.

Δεν είπε αλήθεια ο κ. Δήμαρχος ότι απομακρύνθηκαν οι καταυλισμοί στην περιοχή των 40 μαρτύρων, παρότι έχουν εξασφαλιστεί επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών. Για 2 εκατομμύρια μίλησε ο Δήμαρχος. Που πήγαν τα χρήματα αυτά;


Εικόνες από τους καταυλισμούς που απομακρύνθηκαν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: