Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Απολογισμός 2008 Τέταρτος άξονας Κοινωνική προσφορά και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών όλων την ηλικιών

Ο κ. Δήμαρχος μίλησε για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Στον απολογισμό του 2007 ανέφερε: «Ζητήσαμε ήδη τη λειτουργία τριών νέων ΚΕΠ. Εντός του 2008 θα εγκαινιαστεί το δεύτερο ΚΕΠ Αχαρνών στην Ευρύτερη περιοχή Αγίου Πέτρου – Νεάπολης» Το 2008 πέρασε. Κοντεύει να περάσει και το 2009. Τα εγκαίνια ακόμα να τα δούμε. Τι είπε φέτος ο κ. Δήμαρχος: «Σύντομα θα λειτουργήσει το δεύτερο ΚΕΠ στην Νεάπολη, όπως είχαμε δεσμευτεί πέρυσι. Διεκδικούμε επίσης τρίτο ΚΕΠ στο Ολυμπιακό Χωριό και τέταρτο στις Κάτω Αχαρνές.» κ. Δήμαρχε, μήπως δεν καταλαβαίνουμε καλά ελληνικά; Οι δέσμευσή σας το 2007 ήταν για εγκαίνια το 2008. Αν δεν μπορείτε να διεκδικήσετε τη λειτουργία του ενός από τα τρία, πως εξαγγέλλετε τη λειτουργία άλλων δύο ακόμα; Αυτά είναι τα πεπραγμένα του 2008 για την εξυπηρέτηση των πολιτών από τα ΚΕΠ;

Είπε ο κ. Δήμαρχος. «Βασική προτεραιότητας θέμα θα είναι η οριοθέτηση χώρου γι α νέο νεκροταφείο στο πολεοδομικό σχέδιο της Πόλης μας

Κύριε Δήμαρχε φαίνεται ότι δε γνωρίζεται τη νομοθεσία για τα δημοτικά κοιμητήρια. (πατήστε εδώ)
Ο Α.Ν 582/1968 στην παραγ. 2 του άρθρου 1, αναφέρει «Οι Δήμοι και οι κοινότητες υποχρεούνται να φροντίζουν εγκαίρως για την εξασφάλιση των απαιτούμενων χώρων, κειμένων κατ’ αρχήν εκτός σχεδίου πόλεως και μακράν κατωκοιμένων περιοχών δια κοιμητήρια να περιβάλλουν δε πάντοτε ταύτα δια φυτειών( δένδρων και θάμνων), επί ζώνης επαρκούς πλάτους. Πέραν της ζώνης πρασίνου δημιουργείται οδός περιβάλλουσα το κοιμητήριον».

Ο κ. Δήμαρχος στην ομιλία του ανέφερε ως «κατόρθωμα» του, το ότι με πρότασή του περιορίστηκε η απόσταση μεταξύ κοιμητηρίου και σχεδίου πόλης, για την περιοχή «Πλάτωνα» στα 50 μέτρα. Το άρθρο 1γ. του Ν. 2508/1977 αναφέρει. «… Για την έγκριση, ή επέκταση σχεδίου πόλεως δύναται να μειωθεί μέχρι τα 50 μέτρα με την προϋπόθεση ότι μεταξύ του προς επέκταση σχεδίου πόλεως και του κοιμητηρίου υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι ή χώροι πρασίνου…»

Στο παρακάτω σχέδιο φαίνεται η απόσταση των 50 μέτρων μετά την οποία μπορεί να μπει στο σχέδιο η περιοχή του «Πλάτωνα» . Η κόκκινη γραμμή είναι το όριο που μπορεί η περιοχή να μπει στο σχέδιο πόλης μετά την παράνομη επέκταση του νεκροταφείου. Για τη δημιουργία νέου νεκροταφείου η απόσταση μέχρι το σχέδιο πόλης είναι 250 μέτρα, σύμφωνα με το νόμο.


Δεν είπε ο κ. Δήμαρχος που θα γίνει η οριοθέτηση χώρου για το νέο νεκροταφείο; Έχει εντοπιστεί η περιοχή; Υπάρχουν οι γεωλογικές προϋποθέσεις να δοθεί άδεια λειτουργίας; Η θητεία του κ. Δημάρχου λήγει σε ένα χρόνο. Θα προκάνει, όταν μέχρι σήμερα δεν εξασφάλισε τις προϋποθέσεις για νόμιμη επέκταση; Τα γράφω αυτά και θυμάμαι την αναφορά του κ. Γεροντίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις ικανότητες του κ. Δημάρχου (πατήστε εδώ)

Ποια είναι τα πεπραγμένα για το 2008 σχετικά με την επέκταση του νεκροταφείου; Πρόστιμο 5.000 € για την παράνομη επέκταση του νεκροταφείου και παραπομπή του κ. Δημάρχου στη δικαιοσύνη για τα περεταίρω !!

Στον απολογισμό του 2007 ο κ. Δήμαρχος είπε : «Εγκαταστάθηκε υποσταθμός ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο στο Δήμο μας στην περιοχή του Προφήτη Ηλία

Επειδή θέλω να είμαι αξιόπιστος κάνω και ρεπορτάζ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το κέντρο του Δήμου Αχαρνών ρώτησα αν υπάρχει υποσταθμός ΕΚΑΒ στην περιοχή μας. Με παρέπεμψαν τηλεφωνικά στη Δημοτική Αστυνομία. Δεν γνώριζαν τίποτα. Το ΕΚΑΒ στο τηλέφωνο 166 δε γνώριζε τίποτα για στάθμευση ασθενοφόρου σε υποσταθμό του ΕΚΑΒ στις Αχαρνές. Ο κ. Δήμαρχος στον απολογισμό του 2008 δεν αναφέρθηκε στον υποσταθμό του ΕΚΑΒ. Προφανώς δε λειτούργησε. Οι παρακάτω παράγραφοι αφιερώνονται στο Δήμαρχο Αχαρνών.

Στην τοπική εφημερίδα "Αναζήτηση" Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας στο φύλλο μηνός Ιουλίου δημοσιεύεται άρθρο για δημιουργία υποσταθμού ΕΚΑΒ με δύο ασθενοφόρα και τα αντίστοιχα πληρώματα επί 24ώρου βάσεως στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με ενέργειες της εκεί δημοτικής αρχής. Βεβαίως-Βεβαίως.


Ευτυχώς που ο υποσταθμός θα εξυπηρετεί και την ευρύτερη περιοχή (και εμάς που είμαστε όμορος Δήμος).

Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει περίπου 25.000 κατοίκους. Οι Αχαρνές έχουν περίπου 120.000 κατοίκους (έτσι γράφει το site του Δήμου).
Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει υποσταθμό ΕΚΑΒ. Οι Αχαρνές δεν έχουν.
Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει Δήμαρχο. Οι Αχαρνές έχουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: