Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Απολογισμός 2008 Τρίτος άξονας. Καθαριότητα και συντήρηση του πρασίνου

Αγοράστηκαν μηχανήματα και η αποκομιδή των μπαζών γίνεται από μηχανήματα του Δήμου, ενώ η προηγούμενη δημοτική αρχή χρειαζόταν 1.500.000 € ετησίως για σχετικές εργολαβίες.
Ο Δήμος με τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας δεν είχε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα. Τώρα αποκτήσαμε 4 και μάλιστα από χορηγίες χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες των Αχαρνών.

Χρειάζεται να καταγγέλλει ο δημότης για τις αυθαιρεσίες για ρίψεις μπαζών στους δημόσιους χώρους. Όλοι καταγγέλλουν τους ασυνείδητους που ρίχνουν μπάζα και σκουπίδια στην Πάρνηθα και δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις μέσα στο δάσος. Χρειάζεται όμως να καταγγέλλουμε τις πράξεις αυτές , αν αντιληφθούμε κάτι, για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι παραβάτες και να προστατευτεί το περιβάλλον.
Οι νεολαία μας είναι οι σημαιοφόροι σε όλα τα προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Προσπαθούμε να εξωραΐσουμε πάρκα και πλατείες στις εισόδους της πόλης. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέες πλατείες και παιδικές χαρές.
Η πυρκαγιά της Πάρνηθας είναι πρόσφατη αξίζει να αναφέρω ότι συστήσαμε και οργανώσαμε Τμήμα Πολιτικής Προστασίας που θα επεμβαίνει σε έκτακτες φυσικές καταστροφές. Με δύναμη 15 ανδρών, με δύο υδροφόρα και τέσσερα πυροσβεστικά. Μπορεί ο Δήμος μας να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ώστε να προλάβουμε την πυρκαγιά στην αρχή.

Μερικά σχόλια για αυτό το τμήμα της ομιλίας του κ. Δημάρχου.
Αναφέρεται στην αποκομιδή μπαζών και το κόστος καθαρισμού. Από τα στοιχεία που αναφέρει δεν μπορεί να αξιολογηθεί το κόστος καθαρισμού. Ποιος ήταν ο όγκος μπαζών με τα 1.500.000 € ετησίως. Ποια η απόσβεση των μηχανημάτων που αγοράστηκαν, το κόστος συντήρησης, το κόστος μεταφοράς και απόθεσης των μπαζών. Σίγουρα το κόστος απόθεσης των μπαζών στο Δήμο είναι μικρότερο, γιατί είχε δημιουργήσει ή είχε αφήσει να δημιουργηθούν δύο χώροι δωρεάν απόθεσης μπαζών, ένας δίπλα στο νεκροταφείο και ένας στο λόφο των 40 Μαρτύρων. Ο πρώτος χώρος ήταν «ελεύθερης απόθεσης» μια και δεν ήταν ελεγχόμενος. Ο άλλος ήταν χώρος ελεγχόμενος. Εκεί μπάζα και σκουπίδια μπορούσαν να ρίχνουν υπάλληλοι του Δήμου. Κάποιος δημότης, όπως φαίνεται είναι φίλος του κ. Δημάρχου και θα τον άκουσε να λέει: « Ο πολίτης χρειάζεται να καταγγέλλει αυθαιρεσίες για ρίψεις μπαζών στους δημόσιους χώρους». Και έκανε σχετικές καταγγελίες στην Νομαρχία, η οποία επέβαλε στο Δήμο πρόστιμα 5.000 € για τον πρώτο χώρο και 10.000 € για το δεύτερο χώρο. Για το ίδιο λόγο στους 40 Μάρτυρες η Νομαρχία είχε επιβάλει προηγουμένως πρόστιμο 3.0000 €. Οι φωτογραφίες μιλάνε μονές τους

Φωτογραφίες την 1/7/2009, μετά την επιβολή του προστίμου των 10.000 €

Για το περιβάλλον έγιναν δενδροφυτεύσεις σε επετειακές ημερομηνίες. Δενδροφύτευση έγινε στους 40 Μάρτυρες μετά την επιβολή του πρώτου πρόστιμου. (πατήστε εδώ)

Η κατάσταση μερικών φυτών σήμερα, από εκείνα που φυτεύτηκαν στις 28/3/2009


Έγιναν δενδροφυτεύσεις και στις Λεκάνες. (πατήστε εδώ)

Ο κ. Δήμαρχος μίλησε για Πολιτική Προστασία.
Μίλησε για τέσσερα οχήματα για πυρόσβεση και δύο βυτιοφόρα. Μίλησε και για 15 άτομα που επάνδρωσαν την υπηρεσία. Αντί σχολίων διαβάστε την ανάρτηση που αναφέρεται στην πολιτική προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: