Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Ο λόφος των 40 μαρτύρων. Η χωματερή του Δήμου Αχαρνών

Και πάλι στην πλατεία. Γινόταν σχολιασμός για ένα άρθρο της τοπικής εφημερίδας «Πολιτική» που αναφερόταν στο λόφο των 40 Μαρτύρων. Κάποιος της παρέας είπε ότι εκεί γίνεται οργασμός έργων!! Δεν άντεξα τον πειρασμό και πήγα να θαυμάσω τα θαυμαστά έργα που κάνει ο Δήμος, γιατί ποιος άλλος μπορεί να κάνει έργα σε «ξένα χωράφια».

Τελικά ο Δήμος αποφάσισε να ψηλώσει το λόφο!! Και όχι μόνο αυτό. Δημιούργησε και δική του χωματερή, δηλαδή τα σκουπίδια που ρίχνει και τα μπάζα τα σκεπάζει με χώμα από εκσκαφές.
Επειδή το θέμα των 40 μαρτύρων έχει απασχολήσει τα τηλεοπτικά μέσα, τον τοπικό τύπο («Πολιτική», «Νέοι Στόχοι») και τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, που έχει επιβάλει πρόστιμα 3.000 € και 10.000 € στο Δήμο Αχαρνών, αναρωτιέται κανείς αν υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι που διαβάζουν τον τοπικό τύπο, αυτοί που φωτογραφήθηκαν στην τελετή της δενδροφύτευσης ενός τμήματος του λόφου, αν υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον.

Υπάρχουν υποψήφιοι για τις εκλογές της 4/10/2009 που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον; Τι θέση παίρνουν και τι ενέργειες κάνουν για να σταματήσει αυτή η αθλιότητα.

Αναρωτιέμαι αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που επισκέφτηκε τις Αχαρνές, πήγαινε στο λόφο των 40 Μαρτύρων και έβλεπε την κατάσταση θα νόμιζε ότι επισκέπτεται τη χωματερή των Άνω Λιοσίων. Αν του έλεγαν ότι βρίσκεται πιθανόν πάνω από ένα αρχαιολογικό χώρο ποια θα ήταν σίγουρα η απάντησή του στη Δημοτική Αρχή και τους Δημοτικούς Συμβούλους που πρόσκεινται στην παράταξή του; Σίγουρα θα έλεγε «ΟΥΣΤ άχρηστοι , που με τα κατορθώματά σας δυσφημίζεται το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το περιβάλλον επαγγελλόμαστε ότι θα δημιουργήσουμε;».

Επειδή τα λόγια είναι φτωχά να περιγράψουν αυτή την κατάσταση θα παρουσιάζω, κατά τα «Αχαρναϊκά Νέα», το άλμπουμ της εβδομάδος. Αυτή την εβδομάδα είναι αφιερωμένο στο λόφο των 40 Μαρτύρων.

Στις φωτογραφίες 2,9 και 12 φαίνεται πόσο ψηλώνει ο λόφος. Στις φωτογραφίες 3,4,5 και 6 φαίνονται τα σκουπίδια που σκεπάζονται. Στις φωτογραφίες 7 και 8 φαίνεται πως "φυτεύουν" τα δέντρα. Όπως όταν θάβουν κάποιον λένε τον "φυτέψανε"!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: