Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Η ανατομία ενός θανάτου.

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ακούστηκαν πολλά. Έγιναν πολλά.

Τώρα που κρύωσαν τα πράγματα,ίσως είναι καιρός να ξαναδούμε τα γεγονότα. Από τη σκοπιά του καθενός.

Έχουμε ένα νεκρό από σφαίρα αστυνομικού. Ένα νεκρό παιδί, που μπορεί να ήταν το δικό μας παιδί. Πονάει περισσότερο τον κόσμο και «πουλάει» περισσότερο στην τηλεόραση, από ότι, αν ο νεκρός ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία. Το νεαρό της ηλικίας δίνει τη δυνατότητα στους ΤσιπροΑλαβάνους να ξεσηκώσουν τη νεολαία. Αυτό όμως θα το συζητήσουμε αργότερα.

Ο ειδικός φρουρός, ένας οικογενειάρχης με τρία μικρά παιδιά, με προβλήματα από συγγενικά πρόσωπα στην οικογένεια, υπηρετούσε στο τμήμα των Εξαρχείων επί τέσσερα χρόνια. Είδε επιθέσεις με μολότωφ από τους λεγόμενους αναρχικούς να καίνε το αστυνομικό τμήμα, να καίνε αυτοκίνητα συναδέλφων του, ίσως και του ίδιου. Είδε στην πραγματικότητα ή την τηλεόραση συναδέλφους του να καίγονται από μολότωφ που πέταγαν νεαροί. Επί τέσσερα χρόνια το περιπολικό και οι ίδιοι ήταν πτυελοδοχείο για κάποιους νεαρούς. Ο κόσμος τα έβλεπε, αγανακτούσε.











Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης(;) με κάποιους δημοσιογράφους, αριστερής προέλευσης, αλλά άλλης κοινωνικής τάξης τώρα, δικαιολογούσαν τα ατίθασα παιδιά και κατηγορούσαν το κράτος.

Ο Αλέξης ήταν ένα παιδί 15 χρόνων. Όπως λένε ατίθασο. Όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Όπως και εμείς όταν είμαστε στην ηλικία αυτή. Η οικογένειά του είχε οικονομική άνεση. Πήγαινε σε καλά σχολεία. Φτάνει όμως αυτό; Φαίνεται, ότι μια ταχύτατα μεταλλασσόμενη κοινωνία διαμόρφωσαν μια νεολαία που δεν προλαβαίνει να κατανοήσει που πάει ο κόσμος. Η πολιτική κρίση στην Ελλάδα, με τα σκάνδαλα που ήταν καθημερινό θέμα στα μέσα ενημέρωσης, την οικονομική κρίση που δεν φαίνεται που θα καταλήξει, την ανυποληψία σε θεσμούς και πρόσωπα, την πίεση στο σχολείο φόρτισαν και φορτίζουν τη νεολαία. Την έκαναν ένα καζάνι που βράζει. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Φταίει το κράτος που δε λύνει τα προβλήματά τους. Κατά τις «αριστερές» αντιλήψεις φταίει το κεφάλαιο, που εκφράζεται κατά την αντίληψή τους από τις τράπεζες. Βάζουν φωτιά να τις κάψουν. Βρίσκουν αντιμέτωπη την αστυνομία. Και άρχισε μια βεντέτα. Ο εχθρός πήρε υπόσταση. Είναι η τράπεζες και η αστυνομία.

Κάποια μέρα μια ομάδα νεαρών, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης, είδαν ένα περιπολικό στο άβατο των Εξαρχείων. Δεν γνώριζαν τους αστυνομικούς. Έριξαν όμως αντικείμενα στο περιπολικό και έβρισαν, όπως δήλωσαν μάρτυρες, το πλήρωμα του περιπολικού (σημείο 1 στην εικόνα). Οι αστυνομικοί άφησαν για ασφάλεια το περιπολικό στη θέση 2 και επανήλθαν πεζή στο σημείο 1 (Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλα).

Σύμφωνα με μάρτυρα εκεί οι αστυνομικοί διαπληκτίστηκαν με την ομάδα 30-40 νεαρών, που πέταξαν αντικείμενα στο περιπολικό (σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα). Τα γεγονότα περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες μπροστά στους ρεπόρτερ του MEGA. Οι έγκριτοι δημοσιογράφοι τα μεταδίδουν. Ακούστε ένα μέρος από το video που έχει αναρτηθεί στο Youtube.


Ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας είδε τους αστυνομικούς στη συμβολή Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλα. «Τους είδα κάποια στιγμή με τα όπλα στα χέρια να κατεβαίνουν και οι δύο (δείχνει το σημείο που ρίχτηκαν οι πυροβολισμοί). Εδώ άρχισαν να βρίζουν. Ελάτε τσογλάνια …». Έριξαν τρεις πυροβολισμούς, γιατί δεν τον βρήκε με την πρώτη, αυτός ο άθνρωπος ήθελε να σκοτώσει.
Παρατήρηση: Το βρίσιμο γινόταν σε απόσταση 30 μέτρων μεταξύ αστυνομικών και ομάδας νεαρών; Πως κατάλαβε από τόσο μακρυά, μέσα στο σκοτάδι, ότι δεν τον βρήκε με την πρώτη;

Ο επόμενος αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει διαπληκτισμό μεταξύ νεαρών και αστυνομικών και έπειτα, χωρίς κανένας να τους πλησιάσει, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς να τραβάει το πιστόλι και ρίχνει προς τα μπρος.
Παρατήρηση: Από το σημείο που έπεσε νεκρός ο Αλέξης μέχρι το σημείο που ο πρώτος μάρτυρας προσδιορίζει τη θέση των αστυνομικών είναι περίπου 25 με 30 μέτρα.

Επόμενος αυτόπτης μάρτυρας είδε το συμβάν. Είδε τον αστυνομικό να τραβάει το πιστόλι, να το σηκώνει και να σημαδεύει τον Αλέξη. Έβλεπε πίσω από την πλάτη του αστυνομικού να σηκώνει τα χέρια και να σημαδεύει!!

Παρατήρηση: Ήταν πίσω από τον αστυνομικό και έβλεπε τη σκοπευτική γραμμή του όπλου; Στο επόμενο video πίσω από τον αστυνομικό τη στιγμή του πυροβολισμού δεν υπάρχει κανένας!!

Πως ένα σοβαρό Κανάλι, όπως το MEGA.Ο κεντρικός παρουσιαστής λέει απίστευτα πράγματα "Ο δεύτερος, ενώ βλέπει το παιδί αιμόφυρτο, απομακρύνεται ..."

Παρατήρηση: Πως εκτίμησε ο παρουσιαστής ότι ο αστυνομικός είδε ότι το παιδί ήταν αιμόφυρτο μεταξύ τριάντα ατόμων μες τη νύχτα; Κανένας από τους άλλου συμπαρουσιαστές δεν αντιλήφθηκε την κοτσάνα;

Άλλη μάρτυρας!!. Λέει πως έγινε. Είπαν ότι κατέβηκαν από τη Ζωοδόχο Πηγής στη Μεσολογγίου δύο αστυνομικοί. Πυροβόλησε ένας, νομίζω τρεις φορές. Δεν ξέρω εγώ για τρεις κάλυκες, όπως είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες, πυροβόλησε, φωνάξαν τα παιδιά χτύπησε και έπεσε κάτω και σηκωθήκανε και φύγανε. Αυτό έγινε και η αψιμαχία ήταν λεκτική, ούτε μολότωφ υπήρχαν ούτε τίποτα. Με το ασθενοφόρο και με πήραν τηλέφωνο, επειδή τα παιδιά ξέρουν την κόρη μου.


Παρατήρηση: Αυτόπτης μάρτυρας μέσω κινητού!!

Υπάρχουν και άλλοι "αυτόπτες μάρτυρες" που είδαν ανάλογα με το τι ήθελε να δει ο καθένας. Με καταθέσεις που αντιφάσκουν.








Αυτή ήταν η σπίθα που περίμεναν μερικοί να ανάψουν τη φωτιά. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έβαλαν το προσάναμα. Μετά η Αθήνα κάηκε. Μεταξύ των καταστημάτων που λεηλατήθηκαν και κάηκαν ήταν και το κατάστημα της μητέρας του Αλέξη, στην Οδό Βουκουρεστίου.




Μετά από μέρες έγινε αυτοψία του χώρου και σε συνδυασμό την ιατροδικαστική έκθεση του ιατροδικαστή που προσέλαβε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου: Συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, ο ιατροδικαστής καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες- στο συμπέρασμα: «Η βολή δεν ήταν ευθεία και άμεση κατά του θύματος, αλλά η βολίδα έπληξε το θύμα έπειτα από προηγούμενο εποστρακισμό της». Ωστόσο, ο ίδιος «υιοθετεί» την άποψη ότι «ο πυροβολισμός έγινε προς την πλευρά του θύματος με τον δράστη να ευρίσκεται απέναντι από το θύμα σε απόσταση τουλάχιστον 25 μέτρων». (εδώ)

Ο αρχηγός του Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α. Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε για το θέμα:



Μερικές μέρες μετά η Αθήνα έγινε η χαρά των πλιατσικολόγων!



Αυτά περίπου έγιναν πέρυσι. Να δούμε τι θα γίνει φέτος.

Φέτος ο Αλαβάνος μας έχει τελειώσει. Σήμερα έχουμε τον Τσίπρα.

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου (εδώ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ένας χρόνος από το αυθόρμητο, μαζικό, πανελλαδικό ξέσπασμα της Νεολαίας. Μια εξέγερση εναντίον αυτών που δολοφόνησαν και εναντίον όλων εκείνων που κάνουν τη ζωή των νέων αβίωτη από την αδικία, την ανασφάλεια, τις διακρίσεις και την καταστολή.

Το πολιτικό σύστημα, το οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο προσπάθησε να ακυρώσει στη συνείδηση της κοινωνίας την εξέγερση των νέων, επιχείρησε να συκοφαντήσει τον αγώνα τους αποδίδοντας τους σκοτεινά ελατήρια και προθέσεις. Τους φοβήθηκαν.

Τότε και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε και υποστηρίζει ότι η Νεολαία έχει λόγους που εξεγείρεται, που αγωνίζεται, που διεκδικεί. Ιδιαίτερα σήμερα που οι νέοι και οι νέες είναι τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, είναι εκείνοι που πληρώνουν την οικονομική κρίση με μαζική ανεργία, με μισθούς πείνας των 500 και 600 ευρώ, με εργασιακή ανασφάλεια, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από το νεοφιλελεύθερο δικομματικό σύστημα. Υποσχέσεις που ξεχνιούνται μόλις γίνουν κυβέρνηση και αντικαθίστανται από την κρατική καταστολή, την επιτήρηση, την αστυνομική βία. Χθες η ΝΔ. , σήμερα το ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους αγώνες των νέων γιατί οι νέοι έχουν δίκιο. Το κάναμε πέρυσι θα το επαναλάβουμε και φέτος. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου, υποστηρίζουμε την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου

Κινητοποιήσειςγια το γεγονός

Παναττική στάση εργασίας κηρύσσει η ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα, 7/12, από τις 12:00 ως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολύνει τους εργαζόμενους στο δημόσιο να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, στις 6 Δεκεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξη Γρηγορόπουλου, και τις κινητοποιήσεις της νεολαίας.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του μαθητή ανέδειξαν όχι μόνο πτυχές που αφορούν τα δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά.

Παρατήρηση: Οι κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του μαθητή ανέδειξαν όχι μόνο πτυχές που αφορούν τα δημοκρατικά δικαιώματα. Η ΑΔΕΔΥ των ανεγκέφαλων!!

Από τις ανακοινώσεις βγάζει κανείς τα ανάλογα συμπεράσματα.

Πέρυσι χάθηκε ένα παιδί από το όπλο ενός αστυνομικού. Ευκαιρία να ξεσπάσει κάποιος για την απώλεια αυτή.

Χτες ένα παιδί της ίδιας ηλικίας με τον Αλέξη σκοτώθηκε από ένα αυτοκίνητο που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και πέρασε με κόκκινο. (εδώ). Σχεδόν κανείς δεν το έμαθε. Οι μαθητές της ίδιας ηλικίας δεν έκαναν καταλήψεις. Δεν ανάδειξαν τα προβλήματα της νεολαίας. Πέρυσι ένας θάνατος που οφειλόταν σε ένα κακό αστυνομικό. Φέτος, δυστυχώς σχεδόν κάθε μέρα, ένας ευυπόληπτος πολίτης σκοτώνει με το αυτοκίνητό του κάποιο άνθρωπο. Αυτός είναι ένας από εμάς, γιαυτό δεν ξεσηκώνεται κανένας.

Κάποτε ο Διονύσης Σαββόπουλος είπε , ότι είμαστε κωλοέλληνες. Έχει άδικο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: